Overslaan en naar de inhoud gaan

Referenties

Liesbeth Debruyn
CEO bij Elmos

"Uniek in aanbod is Vendetium niet, maar wel zeer geschikt om mee samen te werken. Zoals Vendetium ga je er geen 10 in België vinden. Hun eigen sales ervaring en netwerk in onze markt is een sterke toegevoegde waarde. David onderscheidt zich door zich heel toegankelijk op te stellen. Hij luistert goed en hij is niet betweterig. Zowel telefonisch als face-to-face is hij heel aangenaam om mee samen te werken. Het is niet dat hij alle wijsheid in pacht heeft, en zo gedraagt hij zich ook niet. De value van Vendetium zit zeker ook in de sales DNA test die hij aanbeveelt indien we zelf kandidaten vinden en kwalificeren."

Kurt Roothans
Sales Manager bij PHI DATA

"Veel recruiters gaan op basis van onze informatie op zoek naar kandidaten. Vendetium vertrekt vanuit de beschikbaarheid van door hen reeds gekwalificeerde sales kandidaten. Dat is een heel andere aanpak en werkt zeer goed. Zo hebben wij via Vendetium een zeer sterke collega aangeworven op basis van zijn profiel en hiervoor een uitdagende rol gedefinieerd die past in onze strategie. De kandidaten die Vendetium ons voorstelt beschikken duidelijk over de juiste sales DNA en potentieel voor PHI DATA. Hun ervaring en netwerk hebben we de voorbije jaren duidelijk gemist, want de investering die wij moeten doen om diezelfde mensen aan te werven is vele malen groter dan bij Vendetium."

Walter Van Hecke
Founder & Managing Partner Techne-IT & CognIT

“We verkochten voorheen vooral op basis van ons buikgevoel. De meerwaarde van David is dat hij hierin structuur gebracht heeft. Ons sales proces verloopt intussen veel efficiënter.”

Peter Willen
Business consultant Healthcare & Partner bij Möbius

“We wilden niet zomaar een standaardoplossing. We waren op zoek naar iemand die in staat is om business consultants te coachen, hetgeen zeker niet eenvoudig is. Wat ons bij Vendetium sterk aansprak was de combinatie van online training en het maatwerk met onze concrete cases. Hun totaalaanbod én positieve feedback van iemand die we goed kennen gaven de doorslag om met hen te werken. David zijn ervaring met onze business was duidelijk een sterke meerwaarde voor ons. Sinds de start van ons project spreken we veel meer vanuit de business situatie van onze prospecten en klanten, terwijl we voorheen eerder de focus legden op onze offering. Onze kick-off van eind augustus was al direct een sterke eye opener. De sales filosofie die Vendetium binnengebracht heeft is nu ook ingebouwd in onze CRM en onze manier van kijken naar de business. In juni het jaar daarop volgend hadden we met onze unit reeds onze jaardoelstelling behaald.”

Kenny Moot
Executive Account Manager bij Insight Technology Solutions

“Als resultaat van de individuele coaching sessies met David ben ik nu een betere sales persoon. David kon hands-on de vertaalslag maken naar concrete business cases in plaats van te blijven hangen in de theorie. Dat heeft me sterk geholpen opdat ik nu meer de business taal spreek die op hoger niveau vereist is om sterkere dialogen aan te gaan. Daardoor praat ik nu pas over onze producten die relevant zijn volgens hetgeen mijn klanten wensen te bereiken.”

Kristof Briers
Arinto

“Vendetium heeft wel een bepaalde fierheid of trots om mensen niet zomaar lukraak naar één van zijn klanten te sturen. Ik zou niet zeggen dat Vendetium uniek is in wat ze doen, maar wel betrouwbaar. Die manier van werken in combinatie met hun sales DNA bepaling maakt hen kwaliteitsvol, professioneel, matuur en kredietwaardig.”

Kim Maertens
Account Director bij Allyours

“We hadden eerst een uitgebreid telefoongesprek. Achteraf bleek dit al een eerste screening te zijn geweest. Zij deden dit om na te gaan of ze al dan niet iets voor mij konden betekenen. Dat vond ik al heel goed. De kennis en ervaring die David heeft maakt het verschil. Dat schept heel wat vertrouwen.

Ik zou op dat moment zelf nooit durven solliciteren voor een vacature als Account Director. David vertelde me echter dat hij enkele keren met de klant gesproken had en me, op basis van mijn ervaring en mijn sales DNA, toch wou voorstellen om een eerste kennismakingsgesprek met de klant te plannen.

Ik werk er nu als Account Director. Vendetium kijkt dus vooral naar hetgeen ik wil en kan, in plaats van naar een titel.”

Koen De Clercq
CEO bij Objective International

“Met Vendetium werken heeft ons geholpen een betere visibiliteit van onze werkelijke sales piplepline voor ons team te ontwikkelen en om de juiste acties te ondernemen om stilgevallen opportuniteiten terug op te nemen en te laten evolueren. We hebben op korte termijn reeds resultaten geboekt bij 2 closing new deals gebaseerd op de richtlijnen uit de praktische coaching sessies.”

Tim Bogemans
Managing Partner CognIT

“David, bedankt voor de hulp en nazicht gisteren. We hebben nu een veel betere basis voor onze presentatie en het is overzichtelijker voor mijn gesprekspartners. Resultaat bij onze eerste test met mijn vernieuwde aanpak: 

  • De prospect wil een verhaal over drie jaar budgetteren met een grondige fase 1
  • We mogen de sponsors (IT & quality) helpen bij het definiëren van de projecten. 
  • Zij waren zeer tevreden overigens over onze professionele aanpak”

Dennis Peters
Regional Sales Director Benelux bij Selligent

“Vendetium is een zeer professionele organisatie met diepgaande kennis over Solution Selling®. De Vendetium Solution Selling® workshop geeft zowel junior als senior sales mensen waarde in hun dagelijkse business door de oefeningen te gebruiken die gerelateerd zijn aan hun eigen business. David onderwijst u met veel enthousiasme de complete content met veel aandacht voor uw eigen business! Ik zou alle B2B sales aanbevelen deze cursus te volgen!”

Jan Vermeesch
Strategy & Business Development, Innovative Technologies

“De aanpak van Vendetium is apart. Van bij het intake-gesprek tot het finale beslissingsmoment voel je je als kandidaat centraal gesteld. Het gaat om jou en jouw ambities en wensen, om jouw keuze. David beseft dat als hij díe begrijpt én kan matchen met die van zijn opdrachtgever, er pas wederzijdse tevredenheid kan ontstaan en een win-win gecreëerd is.”

Frederick Van Leeckwijck
Business Developer

“De combinatie van e-learning en een hands-on workshop maken het verschil. Dankzij deze sessie plan ik mijn prospectie veel efficiënter.”

Bert Sucaet
Business Development Manager

“Beste David, Ik meld je met enige fierheid dat één van de door Vendetium geplande prospectiegesprekkken reeds heeft geresulteerd in nieuwe business. Na een door jou begeleid sales traject heb ik als Sinterklaasgeschenk de eerste bestelling bij deze nieuwe klant mogen ontvangen. Onze Solution Selling® aanpak overtuigde de betrokken mensen duidelijk over onze toegevoegde waarde.”

Liesbeth Coen
Talent Acquisition Partner, Cegeka

“Dankzij Vendetium hebben we op korte termijn 2 sales vacatures kunnen invullen. Toewijding, professionaliteit, open communicatie, goede kennis van de IT markt, korte opvolging en persoonlijke aanpak zijn enkele kernwoorden die onze samenwerking typeren.”