Overslaan en naar de inhoud gaan

Solliciteren is pitchen met een waw-effect

deel dit blogbericht

Als gevolg van een positief telefoongesprek met sales kandidaten plannen we een face-to-face gesprek met een senior Vendetium consultant. We vragen ze telkens om met behulp van een presentatie zichzelf voor te stellen volgens deze 3 vragen, al dan niet in kader van een specifieke sales vacature:

  • Wie ben ik?
  • Wat ambieer ik?
  • Waarom ik?

We starten ons gesprek telkens met hun voorbereide presentatie. Ik moet hierbij niet uitleggen dat de manier waarop sales kandidaat deze vragen hanteren om zichzelf voor te stellen ons al zeer snel waardevolle input bezorgt ter kwalificatie.

Bij de meeste kandidaten zien we zeer duidelijk dat ze serieus hebben nagedacht over deze vragen. En laat dat nu net onze bedoeling zijn. We krijgen heel regelmatig de feedback dat ze omwille van deze vragen pas écht nadenken over hun interesses, capaciteiten en aldus hun toekomst in sales.

We merken dat onze goed voorbereide sales kandidaten ook goed scoren in het verdere vervolg van ons face-to-face assessment en later ook succesvol zijn bij onze klanten.

Ga jij binnenkort solliciteren? Neem alvast het initiatief om jezelf te pitchen met behulp van deze 3 vragen en ervaar het effect dat je zal hebben op je toekomstige manager. 

Download hier ter inspiratie voorbeelden van sales kandidaten hun presentatie.

Kom met ons praten over je sales ambities